1. Ce este Programul de Mobilitati Erasmus+?

  • ​​Erasmus+ (Erasmus Plus) este noul program al Uniunii Europene care se adresează următoarelor domenii: educație, formare,tineret și sport pentru perioada 2014-2020 având ca și obiective dezvoltarea competențelor și a capacității de inserție profesională prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport.

 2. Ce sunt mobilitatile de studiu?

  • ​Programul Erasmus+ permite studenților de la universitatile din Timisoara să efectueze mobilități de studiu la universități dintr-o altă țară din Comunitatea Europeană si din tarile partenere.

 3. Ce sunt mobilitatile de practica (Placements)?

  • ​  Acest tip de mobilitate permite studenților să efectueze un stagiu de plasament (practică) într-o întreprindere sau organizație dintr-o altă țară din Comunitatea Europeană. Organizațiile gazdă pentru plasamente studențești pot fi întreprinderi, centre de formare, centre de cercetare și alte organizații inclusiv instituții de învățământ superior. Plasament este o altă denumire pentru conceptul de practică.

 4. Care este perioada de mobilitate Erasmus+ de care pot beneficia?

  • Poți beneficia de până la 12 luni de mobilitate Erasmus+ pe fiecare ciclu academic (licență, masterat, doctorat). Cele 12 luni pot fi impartite intre mobilitatile de studiu si plasament dupa cum doreste fiecare student, cu conditia ca o mobilitate de studiu sa fie de minim 3 luni (este recomandabil să se realizeze mobilități de cate un semestru),  iar una de practica de minim 2 luni.

 5. Care pot beneficia de o astfel de mobilitate?

  • ​Fiecare universitate are propriile condiții pentru a beneficia de o mobilitate de studii Erasmus+, iar acestea pot si gasite la Departamentul de Relatii Internationale al universitatii in care studiezi.

 6. Primesc bursa?

  • ​Cuantumul pentru mobilitățile de studiu este de 500 euro/lună (cu excepția mobilităților care vor avea loc în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Polonia, Slovacia, Ungaria - pentru aceste state, nivelul grantului acordat este in 450 euro/lună).

  • Pentru studenții cu oportunități reduse (cei care beneficiază de bursă socială sau cei care îndeplinesc condițiile necesare obținerii unei burse sociale), în cazul în care au fost selectați pentru o mobilitate de studii Erasmus+, la granturile de mai sus se adaugă 200euro/lună.

Pentru mai multe detalii puteti accesa categoria "Local Students".